Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2011. április 4., hétfő

A hetünk: kórház + láz + betegségek 2.

A hazainduláskor is nagyon segítőkészek voltak a kórházban. Zete zárójelentése már délután 2-kor készen volt, míg a szobatársunk 3-kor érdeklődött, hogy mikorra készül el az övék. Apa jött értünk, és jöttünk haza.
Aztán az esti fürdetésnél csúsztam szét. Luca fürdetésekor 24 db körbe piros, pici kemény közepével rendelkező pöttyöt számoltam össze a hasán-hátán. A fáradtság, a műtét gondolata miatti feszültség pont elég volt, erre hazajövünk, és Luca bárányhimlős (???). Eddig mindenki azt mondta, hogy Zetét műteni kell, elég, hogy 2 napja lázas, még bárányhimlős is lesz, és akkor nem műtik??????
Reggel (csütörtök) Lucával rohantam doktor nénihez a fertőző váróba, nehogy más is elkapja, de ő megnyugtatott minket, hogy ez nem az. És tényleg. Nem lett több, nem lett gennyes közepe, nem lett a fején, szóval megnyugodhattunk, de akkor Zalánt már ne vigyük oviba azon a héten, majd csak hétfőn. OK. Akkor megszabadultunk a bárányhimlő gondolatától, visszatért az alapstressz, hogy műtik Zetét.
Szombatra Zalán már eléggé taknyos lett, estére jött a 39 körüli láz. Szuper, elkapta Zetétől. Akkor új feladat: Zalánt elkülöníteni a lakáson belül, hogy Luca el ne kapja, Zete vissza ne fertőződjön. Magas lázzal és nagyon taknyosan telt Zalán hétvégéje, aztán hétfőre a füle is nagyon fájt, és folyott is. Újra irány a doktor néni, hogy nem, Zalán nem megy a héten oviba, és a jövő hét közepéig itthon marad, de Zete el ne kapja! Persze, semmi nem könnyebb ennél. Csütörtökre engem is elért a betegség láz nélküli változata, de hát anyának nincs ideje betegnek lenni, így kb. gyorsan túl lettem rajta. Zalánnak ma már csak az orra folyik, az is kicsit, a füle sem fáj, úgyhogy remélem, hogy holnap doktor néni gyógyultnak nyilvánítja, és mehet oviba. Ami egyébként új dilemma, hogy kell-e most oviba mennie, ahol a csoport fele ezzel a magas lázas, taknyos betegséggel küzdött, és az óvó néniknek biztos könnyebbség volt, hogy kis létszámú csoportként működtek a múlt héten.
3 nap ovi, ami nekem készülődéssel, listaírással, bevásárlással, vasalással telik megéri-e a kockázatot, hogy még műtét előtt hazahoz valamit?????? És aztán úgyis 1 hétig nem leszünk együtt, akkor legalább zizeghetne mellettem, még ha nem is tudok vele 100%-osan foglalkozni.
Zete egyébként még hurutosan köhög, és kicsit folyik az orra, úgyhogy bízom benne, hogy meggyógyul hétfőig!!!
Luca szerencsésen nem kapta el. Most már cél a műtét, és hogy arra teljesen felkészüljünk. Lelkileg és fizikálisan.
Írtam a homeopátiás honlapra a dr.néninek, aki korábban is sokat segített, de még nem válaszolt, pedig nagyon szeretnék vinni bogyókat a műtét utánra. Majd utánanézek még, hogy mi kell fájdalom-, vérzéscsillapításra.

0 megjegyzés: