Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2011. március 28., hétfő

A hetünk: kórház + láz + betegségek 1.

Kedden, 22-én kellett mennünk a Madarász Utcai Kórházba, hogy a főorvos átnézze Zete eredményeit. Hétfőn éjszaka Zetének már 38,8 fokos láza volt, alig aludt, így másnap nagyon bágyadt volt, és egyébként napközben is lázas. Ennek az lett az eredménye, hogy Pesten 4 óra alatt 5 vizsgálatot végeztek el (ami mellesleg Fehérváron min. 2 napot vett volna igénybe, de itt a főorvos kiemelt figyelmet szentelt nekünk, a többi orvos meg kézről kézre adott minket), csak hogy meggyőződjenek arról, hogy nem húgyúti fertőzés okozza-e a lázát. Hasi ultrahang eredménye: a jobb oldalon tökéletes vese, a bal oldali vese helyén 38 mm-es, folyadékkal teli zsák található, vesekéreg már nincs (ami a kiválasztást végzi), de van kitágult, kanyargós húgyvezeték.. A műtét így már elkerülhetetlen, mert veséje gyakorlatilag nincsen, de van gócpontja.
Mivel nem voltak 1000%-osan biztosak a lázat okozó felsőlégúti betegségben, ezért befektettek minket, hogy másnap új vizelettenyésztést végezzenek. Délután 4kor megtudni, hogy elvileg 2-3 napig kórházban leszünk (tiszta ruha, gyerekkaja, telefontöltő! nélkül), kissé pánikba ejtő. Úgyhogy beültünk a kocsiba, hazajöttünk, bepakoltam egy nagy táskába mindent, ami eszembe jutott, és este visszamentünk. 20:45kor felvettek minket a csecsemőosztályra, ahol én kaptam 2 széket aludni, és egy ígéretet, hogy a másnapi hazaengedések után átköltözhetek egy ágyra.
Az éjszakánk fárasztóan telt. 3 részletben aludtunk 7 órát. Reggel 3/4 8kor már ott volt a főorvos, hogy megnézze Zetét és megbeszéljük a teendőket. Kitűzte a műtét időpontját ápr. 11-re, hogy addig Zete meggyógyuljon, megerősödjön. Elmondta, hogy az átlagos veseeltávolításnál ez nagyobb műtét lesz, mert a vesével együtt a bal oldali húgyvezetéket is ki kell venni egészen a húgyhólyagig, hogy ne maradhasson olyan rész, ahol később panghat a vizelet. A jobb oldali vese I. fokozatú refluxa beavatkozásra nem szorul, mert ilyen kismértékű reflux a gyerek növésével együtt kinőhető. Állítólag ekkora refluxxal a vizelet még a veséig sem ér el.
Szóval a főorvos tervei szerint a műtét után 2 nap intenzív osztály, aztán kb. 1 hét csecsemő- vagy sebészeti osztály következik. Persze minden majd ott és akkor dől el, de ezek a tervek. Bízom benne, hogy Zete jól reagál, és ügyesen gyógyul majd.
A szerdai délelőtti nagyviziten kitalálták, hogy a vizelettenyésztés negatív lett, így még aznap hazaengednek minket. Délután 2re kész volt a zárójelentésünk, és 4kor már jöttünk is. (Kérdeztem a nagyon kedves doktor nénit, hogy mi az oka, hogy szerencsére ilyen gyorsan mehetünk haza. Az volt a válasz, hogy a főorvos feltelefonált, hogy a leletek alapján a Zetét engedjék haza, és "így nem volt más választás". Ilyen az, amikor protekciósak vagyunk egy olyan orvosnál, akihez mindenki alkalmazkodik. És nagyon-nagyon remélem, hogy ez segít "túlélni" a kórházi hetet!!!!!)
A kórházat, környezetet, szobákat így most sikerült feltérképeznünk, tudom, hol a tusoló, mikró, hűtő, és hogy kb. hogy működik az élet az osztályon. Ez egy kis előny . A szobák nagyon kicsik, csak 1 ágy van benne a 2 rácsos ágyhoz, apró pici szekrény van, a cuccokat nem lehet elpakolni. 3 napra készültem kedden, és nem tudtam elrakni a a táskát, ruhákat. Mi lesz velünk 1 hétig??? Hülyén hangzik, és tudom, hogy ez a legkisebb gondunk. Nem is fontos.
Folyt. köv.


2 megjegyzés:

Duzsu írta...

Nagyon-nagyon sajnálom, és közben nagyon drukkolok és tuti biztos, hogy minden jól fog sikerülni!!!!
Az utolsó kép a te "ágyad"?

Unknown írta...

Golndolok Rátok sokat, és szurkolok, hogy minden a lehető legjobban menjen!!! M. Nóri