Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2010. október 24., vasárnap

Keresztelő-30-láz...

A mai napunk nagyon mozgalmas volt, és ettől is nagyon különleges. Majd leírom a történéseket, de most azt akarom, hogy a délelőtti láztalan, inkább hőemelkedéses állapot és az ebéd utáni alvás után Zete újra 39,1-es lázzal ébredt. Indulnunk kellett volna a családi ünneplésre, de Zoli ragaszkodott hozzá, hogy ő itthon marad Zetével, amiből az lett belőle, hogy anya jött ide, vigyázott a Zetére, amíg a család megköszöntött, aztán cserélt a két mama, és Zoli anyukája jött Zetéhez, anya pedig hozzánk. Sajnos egész délután és éjszaka is (mert Zoli próbálgatta) alig evett, úgyhogy most már az étvágya is romlott. A kedélyállapota délelőtt jó volt, de a délutáni lázban már nyűgös, alvós volt. Meglátjuk, milyen lesz a holnap, és ha nem javul az étvágya, a láza megint magasra szökik, akkor megint irány a kórház. Szinte semmit nem iszik, enni is alig, és elég magas láza tud lenni, úgyhogy aggódom, de holnap még adok esélyt magunknak.

3 megjegyzés:

Trixi írta...

Szia,
lázas betegség nálunk is volt, vírusokra reagál nagyon hevesen a Marci.
Homeopátiás orvosunk van... talán már írtam egyszer. Nem javasolja a lázcsillapító szereket/kúpot, csak ha igen magas a gyerek hőmérséklete (3,5 fölött), de akkor is inkább a régi bevált hidegvizes lepedőbe csavarás mellett teszi le a voksot. Marcinak valóban ezek a lázcsillatpítók, vagy egyáltalán nem ,vagy csak rövid időre pár tized fokot viszik le a hőmérsékletét. Az ülőfürdő dettó.
Ami viszont tökéletes, az tényleg a priznic.
Küldök Neked 1 linket, hátha találsz hasznos infót benne: http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1zf%C3%B3bia

Ha pár napja már lázas, akkor már nincs messze a gyógyulás!
Nálunk 4-5 napig szokott tartani. Utolsó éjjel van a finis, aztán reggelre láztalan és gyógyult. :-)
Szurkolok Nektek, mihamarabbi gyógyulást kívánok!
Trixi

Trixi írta...

Az igen magas hőmérséklet = 38,5 fölött
:-)

amplik írta...

Szia Trixi!

Köszönöm szépen! Zeténél az a baj, hogy mindig 39 feletti láza volt eddig, ha lázas volt, és sajnos a vesebetegeknél a láz speciális terület, mert ezt okozhatja a rosszul működő vese is. Sajnos nem tudom, hogy van-e deréktáji fájdalma, de nála ez a kettő együtt lehet a vesemedence gyulladás tünete is. Gondolom ezért kellett vinnünk vizeletet vizsgálni. Olyan nyugtalanító ez az egész, mert Zalánnál, Lucánál teljesen jól tudom kezelni a lázat, de nála sokkal jobban aggódom, mert nagyobb lehet a baj. A homeopátiás lázcsillapítót viszont mindenképpen megpróbálnám. KÖSZÖNÖM!!!