Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2011. március 14., hétfő

Újra vesefestés

Zalán szülinapja előtt 1 nappal jelenésünk volt Zetével a kórházban, hogy megejtsék az 1 éves korban tervezett kontrollt. Erre a vizsgálatra mondták féléve a pécsi gyereksebészek, hogy ha ennek az eredménye 10%-nál kevesebb vesekapacitást mutat, akkor kiveszik a veséjét. Féléve is csak 11%-os volt a veséje, úgyhogy szerintem innen nem nehéz 1-2%-ot visszaesni.
Szóval reggel megbökték, ami már önmagában egy óriási teljesítmény volt az orvostól, mert amint meglátta Zete kezét, megjegyezte, hogy milyen kis kerek. Oké, nem egyszerű eret találni a kézfején, karján, de azért ő nem dundi! Látta volna Lucát!!! :-) Szóval megkapta a kontrasztanyagot, ami 2 óra múlva hatott, és akkor bezárták egy vákuumozható matracba, amit betoltak egy gépbe, ami körbeforgott kicsi Zete körül, úgyhogy én nem csodálom, hogy a vizsgálat 15 percét végigvisította. Szó szerint sikítva visított.
Szerdán kapunk papíralapú eredményt.
Nagyon izgulok!!!

2 megjegyzés:

Trixi írta...

Szegény, szegény Zete. Jaj de nehéz lehetett nektek az a 15 perc! Drága kicsike!
Szurkolok nagyon, hogy ez a 15 ólomlábú perc legalább jó eredményeket hozzon neki! Miért is nem lehet az ilyen vizsgálatot bódításban csinálni? Azt se tudta szegényke mit csinálnak vele. :-(
Marcit pénteken szurkálták össze-vissza, mire le tudtak tőle venni 2 ampullát, de közben szétcsattant a karjában az ér.
(4 * szúrták a jobb könyökhajlatot, 3 * szúrták a kézfejét, 2* szúrták a lábfejét a jobb oldalon, a bal oldalt meg se próbálták, mert ott még annyi remény se látszott, mint a jobb oldalon.... és közben én fogtam, egy nővérke a szúrandó végtagot tartotta, egy másik az ampullákkal és tűkkel variált (pillangós vagy sárga végű), a másik 3 meg vetésforgóba szúrta, hátha valamelyiknek már csak sikerül végre)

amplik írta...

Jajjajjaj!!!!! Ezt még olvasni is szörnyű, nemhogy szegény Marcinak átélni!!! Nagyon sajnálom, hogy ezen kellett keresztülmennie!!! :-(