Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2011. március 14., hétfő

Zalán 5. szülinapja

Eljött a nap, amikor Zalánunk 5 éves lett.
Egy fantasztikusan különleges napja volt 11-én az ünnepeltünknek.
A szülinapja napján tartották az oviban a márc. 15-i ünnepséget, amire elhívták az óvónők a papát huszár egyenruhában. Hát persze, hogy Zalán odavolt a gyönyörűségtől, hogy a huszár papája az oviban van, és büszkélkedhet vele.
Zalán: "Köszönjük, hogy a papa itt lehetett!"
Vali óvónő: "Nem, mi köszönjük, hogy a papa eljött! Nagyon örülünk neki!!!"  Az óvónők nagyon örültek, hogy a papa feldobta az ünnepélyt! :-) A gyerekek meg még jobban.
 Amíg a papa lekötötte az "ovi" figyelmét, addig becsempésztem egy tortát, amit Zalán az ebéd után kapott meg.
Aztán itthon szűk családi körben ünnepeltünk. Tőlünk egy 16"-os biciklit kapott, ami kicsit nagyobb lett, mint vártuk. :-) Mivel a 12"-es kétkerekű biciklin gubbasztva teker, azt gondoltuk, hogy a 16"-os lesz az ideális méret. Igen, majd talán nyárra. A teljesen leengedett nyeregre sem tud egyedül felülni, mert rövid hozzá még a lába. Ma levittük kipróbálni, és a felültetés után megy is, mint a szél. Nagyon ügyesen teker, és a kontrafékkel lassítva ügyesen le is száll, csak a felülés-elindulás nem megy még egyedül. Majd hozzánő a feladathoz. :-)

Aztán szombaton csaptunk egy játszóházas zsúrt, ami Zalán tavalyi kívánsága volt. Nagyon jól érezte magát ő is, de Luca és Zete is. Remélem, a vendégeink is! :-)



2 megjegyzés:

Z. Dóri írta...

:o Váó! Segédkerék nélkül???? 5 évesen? Vagy ekkor már tudnak a gyerekek így biciklizni??? Nagyon ügyes Zalán!

amplik írta...

Köszöni szépen! :-))
Nekem még nincs összehasonlítási alapom, hogy a többiek mikor tanulnak meg kitámasztó nélkül bicajozni, de megkérdeztem a Zolit, és szerinte ilyenkor már tudnak. :-D