Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2010. november 18., csütörtök

Kötőhártya gyulladás

Tegnap reggel Zalán dagadt, vörös jobb szemmel ébredt. Egyből irány a szemészet, ahol azt mondták, hogy nagyon fertőző, súlyos, vírusos kötőhártya gyulladás. Kaptunk egy cseppentőt és egy krémet, 3 óránként cseppentünk, napközben és esti alvás előtt krémet nyomok Zalán szemébe. Közösségbe nem mehet, sokszor mossunk kezet, fertőtlenítsünk, és mellékesen "a gyerek ne fogja meg kifelé menet a kilincset!!". Peeeeersze... A cseppentés, krémezés pont olyan nehezen megy, mint gondoltam. Első alkalommal még hosszú percekig visított, aztán legközelebb 1 perccel kevesebb ideig, aztán most este már szinte nem is sírt. Már csak azt kérdezte: "Ugye végezni fogunk??" Hát, előbb-utóbb biztos.
Aztán a másik melós dolog a folyamatos fertőtlenítés. Kézmosások állandóan, kézfertőtlenítés nagyon sokszorv(amire a Luca persze annyira rákapott, hogy a dobozos zsepi extra tempóban fogy, elvégre valamivel még a bútorról is le kell törölni a a zselés kézfertőtlenítőt, ami emiatt ma szinte teljesen kifogyott), a játékok, ajtók, kilincs, csap fertőtlenítése. Eddig is elég dolog volt csak úgy a hétköznapokban, de ez most kicsit sok.

Mára már a bal szeme is bepirosodott, úgyhogy azt is kezeljük.
Zalán nagyon igyekszik nem elfelejteni a megbeszélt szabályokat, hogy 1 szem =  1 zsepi, aztán kuka, kézmosás, fertőtlenítés. Másik szemmel ugyanez, ha orrot fúj, ugyanez.
A gyógyulási idő 7-10 nap, úgyhogy a jövő héten megint itthon lesz. Attól nagyon tartunk, hogy Zete el ne kapja!!!!

0 megjegyzés: