Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2010. november 15., hétfő

Dinamikus urographia, azaz egy 7 órás vizsgálat

Közel két hete túlestünk (szegény Zete) a vizsgálaton. 10re a kórházban voltunk, de fél 11 után kezdték egyáltalán keresni a vénáját. Merthogy számomra a kórházban derült ki, hogy nem katéteres, hanem branülös vizsgálat lesz. Az előző a statikus, ez utóbbi a dinamikus vizsgálat.
A főnővér elkezdte keresni Zete vénáját, de ahogy erről korábban már írtam, ez nem egyszerű dolog. Engem már az elején kiküldtek a szobából, Zolit csak akkor, amikor a 3 nővérhez még bement egy doktornő is. 15 perc és számtalan szúrás után a jobb csuklója belső részében találtak eret, ami nem durrant szét, ide rakták a branült, amit a fehérvári kórház szuper gipszrögzítéséhez képest gyengébben rögzítettek, úgyhogy végig aggódtunk miatta, hogy kivarázsolja.
Aztán a főorvos benyomta a világítós anyagot, és onnantól kb.félóránként csináltak a veséiről ultrahangfelvételeket, röntgenképeket. Volt úgy, hogy ki sem jöttünk a vizsgálóból a felvételek közötti időben.
Délután 5 órára végeztünk úgy, hogy nem akartak több képet, és megetethettem Zetét, addig csak teát ihatott. Bevallom, 5kor Zolival már nagyon nyűgösek és fáradtak voltunk, míg Zete totál nyugodt volt. Egész nap mosolygott mindenkire, ha forgatták, hagyta, ha kitekerték 1-1 jobb képhez, hagyta. Mindenki elájult , hogy ilyen babával még nem találkoztak.
5 után beszéltünk a főorvossal, aki csupa jó hírt mondott:
1. a bal (rosszabbik) vese sokkal korábban kezdett el működni, mint gondolták (15 perc után már dolgozott);
2. ergo jobban működik, mint gondolták;
3. antibiotikumokkal szinten tartható a mostani állapot;
4. és így elkerülhetjük a műtétet, ha Zete nem kap húgyúti fertőzést, vagy nem fázik fel, és semmilyen más ok miatt sem válik szeptikussá a veséje. Ekkor azonnal ki tudják venni, ha kell, de cél, hogy ezt elkerüljük.
Ha minden sikerül, és Zete növekedésével, a vese növekedésével együtt nő a vese kapacitása (a bal vese 11%-áról elég lenne 15%-ra javulnia), akkor akár 2 év múlva csinálnának egy korrekciós műtétet, és élhetne 2 vesével!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most negyedévente ultrahang kontroll, és nyár elején csinálnak egy statikus (na, az a katéteres) vizsgálatot, hogy kiderüljön a %-os működés.
Mi meg örülünk, mint majom a farkának, mert végre van remény. És végre nem csak a mi reményünk, hanem orvosi remény!!!!!!
Fantasztikus orvosok, akik meg akarják gyógyítani!!! Boldogok vagyunk!!!

4 megjegyzés:

Z. Dóri írta...

Ez nagyszerű hír!!! "...és élhetne két vesével!!!!!!!"...ez a mondat meghatott! Remélem innentől kezdve csak jó híreket fogtok kapni és minden jól alakul!

Duzsu írta...

Jaj de jó!!!!! Kívánom, hogy minden a lehető legjobban alakuljon!!! puszi nektek!!!

amplik írta...

Köszönöm Nektek!!

Trixi írta...

Szia!
Végre olvaslak és micsoda jó híreid vannak! :-)
Örülök nagyon. :-)
Gondolok rátok továbbra is, hogy minden jól alakuljon.
Ha gondolod, van egy nagyon jó homeopátiás orvosom is, akivel konzultálhatnál az elkövetkezendő hónapokat illetően.
Puszi, Trixi