Két kicsiről és egy babáról hétköznapokról és ünnepekről, kérdésekről és válaszokról
RSS

2010. október 25., hétfő

Hurrá, 3 napos láz volt!

Ma délelőtt jött a dr. nénink és megállapította, amit én még nem láttam eddig, hogy halványan jönnek elő Zete testén a pöttyök, úgyhogy kicsi babám elkapta ezt a "3 napig lázas-aztán pöttyös" bébi-betegséget. Ez jó hír, mert akkor nem lesz többé lázas!!!! Most emiatt legalábbis biztos nem.
Viszont most mondta a dr. néni, hogy Zetének sok folyadék, sok folyadék (ő alig akar enni, inni), mert a láz miatt kiszáradhat a gyengébb veséje. :-o Hűha!!!
Remélem, most egy darabig nem lesz lázas, mert nekem ennyi idegesség elég volt.
Zalán éjszakára belázasodott: 38,5 , úgyhogy dr. nénitől megint kaptunk egy kisregény vastagságnyi receptet. Zalánnak, Lucának piros a torka, Zalánnak váladékkal teli a tüdeje, Lucának sem szakad még, de nagyon köhögnek. Erre kaptak jó erős köptetőt (imádkozom, hátha nem fulladnak meg tőle), mert fel kell szaggatni. Zalán a héten még biztosan itthon marad, ami kevéssé lesz vidám, mert már most kinyírják egymást Lucával, ettől meg mi bolondulunk meg.
Hát ennyi. Ha valaki nagyon unja a betegséges bejegyzéseket, megértem. Ugorjatok át rajta, mert már én is unom, de közben tök jó kiírni magamból. :-)

4 megjegyzés:

Trixi írta...

Bocsi, már megint itt kotyogok, mint a kávéfőző. :-)
Nekem a pulmonológus azt mondta, hogy még véletlenül se adjak Marcinak köptetőt / nyákoldót, mert a körcsös hörgőknek kifejezetten rosszat tesz. Előbb hatnia kell a ventolinnak és onnantól már magától fog tudni tisztulni a tüdő....
Egybként két napos takonykór után, Marci ma délután elkezdett sípolni, úgyhogy ismét ventolin, kúp, homeopátia és ima, hogy ne kelljen ügyeletre menni se éjjel, se nappal.
Holnap délelőtt megyeünk vissza kontrollra a háziorvoshoz, hogy van-e még zörej, vagy múlik? (ő se adott alapból köptetőt)
Szép éjszakát mindenkinek, gyermekeknek gyógyulósat, szülőknek pihenőset! :-)

amplik írta...

Köszi! Most megpróbáljuk köptető nélkül.
Jó éjt!

Trixi írta...

Hogy telt az éjszakátok? Köptető nélküli megoldás jobb vagy rosszabb volt?
Nekünk már múlóban a zörej.
Ventolint ritkítani kellett, kúp még marad 2-3 napig reggel és este.
Homeopátiás szert is kaptunk rá 3 félét 3x2szem, amíg teljesen el nem múlik. (Ezeket még nem kaptuk meg a patikából.... jó mi? pedig most kéne szedni, amikor az asztma jelen van)
Az orvosunk javasolta még immunerősítőnek kúraszerűen:
Echinacea 5CH 1x2 szem naponta (Első héten)
Vinatox 5 CH 1x2 szem naponta (Második héten)
Oscillocc. (Harmadik héten)

amplik írta...

A köptetőt teljesen elhagytuk, de Zalánnak így is rendesen felszakad, úgyhogy ez nálunk is bevált. Lucának nem is adok, mert anélkül is annyira köhög hurutosan, hogy már 2x hányt. Ventolint Ti rendszeresen fújtok? Mi csak esténként 1x, max. 2x, amikor fulladós a köhögés. Ma már nem is kellett, szerencsére.
Az immunerősítő kúrát bemásolhatom bejegyzésbe, hogy könnyen megtaláljam? Elkezdeném Zalánnak, Lucának.
Örülök, hogy Marci javul!!!!! :-)
Köszönöm a tanácsokat!!!!!!
Jó éjszakát!